Wij houden van Oranje

WK 2014

 

Weken voor het WK werden we al dood  gegooid met WK hit’s van vrijwel alle Nederlandse artiesten, het Roy Donders juichpak (en pet), AH hamsters, WK Veren en het afkraken van Louis van Gaal zijn opstelling, want come on dat gaat toch niet werken. Had maar liefst 47% (bron) van de Nederlands verwacht dat we de openingswedstrijd tegen Spanje zouden verliezen… tot dat..

we afgelopen vrijdag wonnen met 1-5…. 1-5… ik herhaal 1-5!  Ik verwacht niet dat die 27% mensen die wel vertrouwen hadden in het Nederlands elftal, dit hadden verwacht! Wat hebben wij die Spanjaarden een poepie laten ruiken zeg!  Zelf verloor ik helemaal mijn vertrouwen toen Spanje als eerste scoorde… Maar toen kwam onze vliegende Hollander “Robin van Persie” die de perfecte bal van Daley Blind nog perfecter maakte met een goal. Het rode bloed in mijn aderen veranderde langzaam in Oranje.. De rest van de wedstrijd is geschiedenis en is bij heel Nederland (and the rest of the world) bekend.

Facebook. Twitter en alle andere social media werden voorzien van humoristische afbeeldingen over de wedstrijd. Status updates bij ieder goal en vooral.. verbazing want tenslotte had (bijna) niemand dit verwacht. Nederlanders zijn weer trots op “ons Oranje” en worden er langzaam aan steeds meer huizen voorzien van Oranje vlaggetjes. Wij Nederlands krijgen weer een beetje meer vertrouwen in “ons Oranje” want niet alleen het vertrouwen dat we de kwartfinales gaan bereiken is gestegen (bijna het dubbele), maar ook het vertrouwen  in Louis van Gaal (maar  liefst 46%) is gestegen. Want  wij Nederlands zijn misschien wel bescheiden en leggen de lat hoog, als we eenmaal winnen dan is heel Nederland 1. We staan tenslotte niet voor niets bekend als land met de meest gekke en dolle supports. Want als de leeuw eenmaal los is, dan gaan we ook los. We trekken alles uit de kast en gaan volkomen uit ons dak! De oranje koorts stijgt tot het toppunt en we staan met ze alle achter Oranje…

Morgen spelen ze weer en hoewel mijn huis nog niet versierd is, verwacht ik dat als ze deze wedstrijd winnen ook mijn oranje koorts toeneemt en ook mijn huis oranje zal kleuren.. Het vertrouwen neemt langzaam toe en laten we eerlijk zijn… we houden van Oranje!

Wij houden van oranje

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s